Voordrachtfestival
Het Voordrachtfestival is een jaarlijks terugkerend festival voor leerlingen van Nijmeegse scholen voor het voortgezet onderwijs. Onder schooltijd wordt gewerkt aan een voorstelling waarin zij aan de hand van een specifiek thema, hun interpretatie geven van literaire teksten en gedichten. Met als resultaat: voorstellingen met een combinatie van muziek, theater, dans, beeldende kunst en voordrachtkunst.
Tijdens de voorstellingen zitten er, namens de Poëzie koerier, recensenten in de zaal die hun reactie geven op de voorstelling, teksten, het spel en meer.

Affichewedstrijd
Aan het festival is ook een affichewedstrijd gekoppeld. Leerlingen gaan op school aan de slag met het thema om een pakkend affiche te ontwerpen. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury een winnaar. Dat affiche wordt gebruikt om het Voordrachtfestival onder de aandacht van het publiek te brengen. Daarnaast kiezen de leerlingen van de verschillende deelnemende scholen nog een publiekswinnaar.

Voordrachtfestival 2018
Het thema voor 2018 is "Natuur".

Van 5 t/m 7 maart 2018 staan de leerlingen van verschillende scholen op de planken in de Steigerzaal van de Lindenberg. De toegang bedraagt € 3,- per voorstelling.
  • Maandag 5 maart 19.30 uur: Canisius College
  • Maandag 5 maart 20.30 uur: SSgN
  • Dinsdag 6 maart 19.30 uur: Kandinsky College
  • Dinsdag 6 maart 20.30 uur: Stedelijk Gymnasium
  • Woensdag 7 maart 19.30 uur: Mondial College
  • Woensdag 7 maart 20.30 uur: Montessori College

 

Recensie 2018

Marjolein Pieks woonde alle voorstellingen bij en schreef een recensie over het Voordrachtfestival. Lees hier hoe zij de voorstellingen ervaren heeft.


Meedoen aan het voordrachtfestival?
Heb je zin om volgend jaar ook met je school mee te doen, neem dan contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.