Voordrachtfestival
Het Voordrachtfestival is een jaarlijks terugkerend festival voor leerlingen van Nijmeegse scholen voor het voortgezet onderwijs. Onder schooltijd wordt gewerkt aan een voorstelling waarin zij aan de hand van een specifiek thema, hun interpretatie geven van literaire teksten en gedichten. Met als resultaat: voorstellingen met een combinatie van muziek, theater, dans, beeldende kunst en voordrachtkunst.
Tijdens de voorstellingen zitten er, namens de Poëzie koerier, recensenten in de zaal die hun reactie geven op de voorstelling, teksten, het spel en meer.

Affichewedstrijd
Aan het festival is ook een affichewedstrijd gekoppeld. Leerlingen gaan op school aan de slag met het thema om een pakkend affiche te ontwerpen. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury een winnaar. Dat affiche wordt gebruikt om het Voordrachtfestival onder de aandacht van het publiek te brengen. 


Voordrachtsfestival 2019

Van 27 februari tot en met 1 maart presenteerde Cultuur en School Nijmegen het Voordrachtfestival 2019. Voor alweer de 32e keer namen leerlingen van het voortgezet onderwijs in Nijmegen plaats op het podium in de Lindenberg. In een reeks voorstellingen lieten zij door middel van dans, theater, muziek, beeldende kunst en digitale vormgeving hun interpretatie van poëzie en literaire teksten zien.

Het Kandinsky College, Canisius College, SSgN en het Montessori College deden dit jaar mee aan het festival. Jongeren met lef, met een visie en met een verhaal vertegenwoordigden de scholen op het podium. Het thema De moeder de vrouw vormdede rode draad.

Recensies
Namen Stichting Poëtisch zaten er recensenten in de zaal die de voorstellingen recenseerden. Lees hier de recensies van het Kandinsky College, Canisius College ,  SSgN en Montessori College .


Winnende affiche

Het winnende affiche in 2019 is die van Mano Janssen (SSgN). Lees hier het juryrapport van het winnende affiche. Lees hier het  jurycommentaar van de nummers 1, 2 en 3.

Meedoen aan het Voordrachtfestival?
Heb je zin om volgend jaar ook met je school mee te doen, neem dan contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.