Cultureel Jaarprogramma

Het Cultureel Jaarprogramma van CESN is alweer in volle gang! Hier alvast een korte terugblik op een aantal gestarte programma's.

Theater
De aftrap van het programma Theater vond plaats bij Prateur. Daar hebben leerlingen van vijf scholen genoten van muziektheater van De Plaats en jeugdtheater van Kwatta. Prateur vond plaats op bijzondere locaties in het centrum en op stadseiland Veur Lent.


Beeldende kunst

Het Beeldende Kunst-programma van het Cultureel Jaarprogramma is van start gegaan met Haringmaatjes van Ingrid Wielema. Op de Driemaster maakten leerlingen van alle groepen samen één grote tekening geïnspireerd op het werk van Keith Haring. Later in het jaar wordt de tekening omgezet als muurschildering op het schoolplein.

 

Plusprogramma Architectuur

Meer dan 2.000 leerlingen gaan dit schooljaar ook genieten van de Plusprogramma’s erfgoed en architectuur. Zo leren leerlingen o.a. hoe architecten bruggen bouwen: de brug moet er niet alleen Cool uitzien, maar de Constructie is ook belangrijk!Leerlingen bouwen samen een brug en gaan dan testen hun eigen auto’s… welke brug houdt de meeste auto’s? 

Meer weten over ons Culturele Jaarprogramma? Bekijk hier alle informatie!