18 en 19 september een spannend scholenprogramma.

De Stichting Cultuur Historisch Projectbureau organiseert tijdens het herdenkingsevenement Operatie Market Garden 70 jaar het Living History evenement ‘Nijmegen Frontstad’.  18 en 19 september wordt er een spannend scholenprogramma aangeboden. Dat betekent dat er een speciaal programma is ontwikkeld voor de bovenbouw van het BO en de onderbouw van het VO.

 

Tijdens het 2 uur durende programma in het Valkhofpark maken de leerlingen kennis met Operation Market Garden, de historische context waarin het zich afspeelde, wordt er een belevenis gecreëerd van Nijmegen als Frontstad en wordt er een lijn getrokken naar kinderen in oorlogsgebieden anno 2014. De programma onderdelen zijn spannend, interactief, vragen actieve deelname van de leerlingen en dmv het Living History element zullen leerlingen deze Nijmeegse én Nederlandse geschiedenis goed kunnen verwerken.

Programma onderdelen:

Operation Market Garden landkaart – onder begeleiding (ver)plaatsen groepjes leerlingen spelelementen (zoals parachutisten, bootjes, tanks, soldaten) op een enorme landkaart om zo het chronologische verloop van OMG letterlijk in kaart te brengen.

Living History – Re-enacters vertellen verschillende verhalen in WOII kostuum en karakter, bij bepaalde oorlogsvoertuigen en displays zoals een hospitaal en mitrailleursnest.

Het Luchtalarm  – een spannende onderduiksituatie wordt nagebootst ondergedompeld in beeld en geluid waar de leerlingen deel van uit maken.

Kinderen in oorlogsgebieden anno 2014 – Een tunnel leidt naar verhalen van Warchild; kinderen die vandaag de dag moeten leven in oorlogsgebieden, er zijn korte documentaires te zien en videogames te spelen.

Om op te geven mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel voor meer info: Marlijn Gelsing
06-17970485. Kosten: 2 euro per leerling.