Meer dan 200 kinderen tonen LEF op de planken
lef3kleinlef2klein

 
Op 13 juni 2014 om 17.30 en 19.30 uur staan weer veel dappere kinderen van basisscholen in Nijmegen op het grote podium van de Lindenberg met de LEF-voorstelling Tim en de Grote Verhalensoep


LEF is een project waarin elk jaar meer dan 200 Nijmeegse basisscholieren samen een muzikale theatervoorstelling op de planken brengen. Onder professionele begeleiding van docenten, een regisseur, een acteur en muzikanten worden de scholieren in zes maanden tijd omgeschoold tot ware acteurs en dansers. In het eindresultaat staan kinderen van verschillende basisscholen zij aan zij in een schitterende voorstelling in de grote zaal van het Lindenberg Theater in Nijmegen. Elke klas werkt aan één onderdeel van de voorstelling. Op het grote podium van de Lindenbergzaal worden alle onderdelen samengevoegd tot één voorstelling.

Met het LEF- project bereiken we ook veel kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen. LEF helpt hen om hun kunstzinnige talenten te ontdekken in kunstlessen onder schooltijd en laat hen stralen op een professioneel podium.

De Nijmeegse scholen die meedoen aan dit LEF-project 2014 zijn de basisscholen De Wieken, De Lindenhoeve, De Bloemberg, De Zonnewende, De Meiboom, Het Kleurrijk,  Michiel de Ruyter. Sommige groepen hebben een dans  ingestudeerd, andere kinderen zingen en spelen liedjes, er is een circusnummer, live muziek en er worden foto’s geprojecteerd die ook door de kinderen gemaakt zijn.

De handen ineen voor LEF 2015!
Onder de huidige condities zou LEF 2014 de laatste LEF-productie van de Lindenberg zijn. Er is op dit moment onvoldoende dekking voor een nieuwe LEF in 2015. Een deel van de kosten, waaronder de zaal, techniek, lessen op school, publiciteit en catering, zijn gedekt door bijdragen van de Lindenberg en de scholen. Er is echter nog steeds een flink tekort. Omdat we vinden dat ook volgend jaar kinderen moeten kunnen schitteren op het podium, is besloten het resterende bedrag van 12.500,- euro door middel van crowdfunding in te zamelen. Met het ingezamelde geld kunnen we ook de regisseur, acteur, muzikanten, busvervoer, kostuums, grime en een deel van de kosten voor de productieleiding bekostigen. De crowdfundingcampagne gaat medio juni van start en is dan te vinden op www.voordekunst.nl.

Toegangskaarten voor de voorstelling op 13 juni á € 5,-  zijn te koop op www.delindenberg.com of te reserveren via 024 327 37 37.