Deze website is hèt loket in Nijmegen voor docenten en coördinatoren uit het primair en het voortgezet onderwijs, die verantwoordelijk zijn voor het kunst- en cultuuraanbod voor leerlingen. Meer over ons ..Motie over muziekonderwijs aangenomen
Op dinsdag 27 november is de motie van Lodewijk Asscher en Vera Bergkamp over muziekonderwijs aangenomen. 

De Kamer is van mening dat "ieder kind en iedere jongere de kans moet krijgen om zijn of haar passies, talenten en creativiteit te ontwikkelen". Omdat er veel animo vanuit de scholen voor de subsidieregeling 'impuls muziekonderwijs' bestond, vraagt de regering nu om meer ruimte voor de verdere ontwikkeling van lokale en regionale samenwerkingsverbanden om te bevorderen dat zoveel mogelijk kinderen mee kunnen doen met het initiatief Meer Muziek in de Klas. Daar zijn we als Cultuur en School Nijmegen natuurlijk blij mee!

Wil je meer weten over deze motie? Neem gerust contact met ons op.
 
Vacature

LB_RoodKader_klein

Medewerker planning (12 uur per week) 
Lindenberg op school

De Lindenberg, Huis voor de Kunsten, is dé culturele ondernemer van Nijmegen. De Lindenberg maakt kunst en cultuur toegankelijk voor professionals, amateurs, cursisten en publiek. Dat gebeurt tijdens cursussen in Kunst, cultuureducatie op school, tijdens de professionele- en amateurvoorstellingen, en in ons theatercafé No 23. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag in deze uitdagende en creatieve omgeving werkzaam willen zijn? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren naar de functie van:
Medewerker planning Lindenberg op school (12 uur per week)

Lees hier de volledige vacaturetekst.

 
Extra geld beschikbaar voor cultuureducatie

Maandag 8 oktober 2018

Het kabinet stelt extra middelen beschikbaar voor scholen in het primair onderwijs om musea en historische plaatsen te bezoeken. Hiermee wil zij iedere basisschoolleerling minimaal één keer in zijn schooltijd naar een museum laten gaan.


In het schooljaar 2018-2019 krijgen alle scholen een bedrag van € 15,15 per leerling voor cultuureducatie. Dit bedrag is inclusief de 3 euro per leerling voor museumbezoek. Basisscholen kunnen met de extra middelen het museumbezoek bekostigen, zowel het vervoer als de rondleiding/educatieve activiteit. De school hoeft geen subsidie aan te vragen. Het schoolbestuur ontvangt het subsidiebedrag via de prestatiebox.

Meer kunst

Algemeen doel van de prestatiebox is om de prestaties van leerlingen, leraren en schoolleiders te vergroten. Meer in het bijzonder is het doel om de samenhang binnen het leergebied kunstzinnige oriëntatie te vergroten en de kwaliteit van cultuureducatie te verhogen.


Zelf kiezen
Schoolbesturen zijn vrij om zelf te beslissen waaraan zij het geld uit de prestatiebox besteden: aan cultuureducatie, taal en rekenen, wetenschap en techniek, talentontwikkeling en/of professionalisering van leraren en schoolleiders. Ze zijn wel verplicht om in het jaarverslag en in de jaarrekening te vermelden waaraan zij het geld hebben uitgegeven.

Tip voor icc'ers en kunstcoördinatoren

Maak een cultuureducatieplan met een duidelijk voorstel voor de besteding van het bedrag dat bestemd is voor cultuureducatie. Leg dit tijdig voor aan de directie zodat het meegenomen kan worden in het strategisch meerjarenplan. Wil je advies hierover? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. !

Meer informatie: De Prestatiebox en de lumpsum bij OCW

 
Docenten Kick Off Buma Music Academy

De Buma Music Academy organiseert op 20 september van 12.30 - 16.30u een gratis Kick Off voor docenten Muziek, CKV en Techniek in Doornroosje. De Buma Music Academy biedt een - geheel gratis  - VO muziek lesprogramma. Docenten uit de Regio Zuid en Midden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Kick Off. Het programma bestaat uit een rondleiding en kijkje achter de schermen bij poppodium Doornroosje en een workshop Sonic Pi  (programmeren van dancemuziek | Live-coding) door Menno Keij.

Docenten Techniek / ICT (met een warme belangstelling voor pop) zijn ook van harte uitgenodigd, omdat de Sonic Pi workshop helemaal draait om programmeren & muziek maken.

 

Voor meer informatie en inschrijven (gratis!) voor de kick-off, ga naar www.bumamusicacademy.nl

 
Kunst en Cultuurroutes

Ook in seizoen 18/19 biedt Cultuur en School Nijmegen weer haar Kunst en Cultuurroutes voor het voortgezet onderwijs. Op een aantal vooraf geselecteerde woensdagen kunnen scholen hun leerlingen een route laten bewandelen langs verschillende culturele instellingen en kunstenaars. Bekijk hier het aanbod voor 18/19.
Lees meer over de kunst & cultuurroutes onder het tabblad voortgezet onderwijs.

 

 
Culturele Jaarprogramma’s 2018-2019

Het cultureel Jaarprogramma en de Plusprogramma’s 2018-2019 voor scholen in het primair onderwijs zijn bekend! Het is weer een kwalitatief hoogstaand programma met meer dan 50 mooie voorstellingen en leerzame, inspirerende activiteiten. Meer dan 35 culturele organisaties en kunstenaars werken mee aan deze cultuurprogramma’s.


Scholen kunnen zich nu inschrijven op de verschillende programma-onderdelen behorend bij hun cluster.  Bekijk het Cultureel Jaarprogramma en de Plusprogramma's hier.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sarina Wagener via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel 024-3607547.

 
Impuls muziekonderwijs: langer open tot budget bereikt

Gezien het goede nieuws vanuit het ministerie van OCW dat er € 5 miljoen extra budget beschikbaar is gesteld, wordt de derde ronde van de Impuls muziekonderwijs verlengd tot het budget bereikt is (uiterlijk 29 juni 2018). Het Fonds voor Cultuurparticipatie wil hiermee geïnteresseerde scholen die in het komend schooljaar willen starten de mogelijkheid geven een aanvraag te doen voor de Impuls muziekonderwijs.


Wil jij meer en beter muziekonderwijs bij jou op school? Ga dan naar www.cultuurparticipatie.nl/impulsmuziekonderwijs en vraag aan! Vragen? Bel het Fonds op 030 233 60 30.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 14