Cultureel Jaarprogramma

Wil jouw school een jaarlijks terugkerend programma cultuureducatie waarin leerlingen kennismaken met verschillende disciplines? En vind je het prettig als CESN al een voorselectie heeft gemaakt van kwalitatief goed aanbod? Doe dan mee aan het Cultureel Jaarprogramma (CJP).

Kwaliteitsprogramma cultuureducatie

Speciaal voor het primair onderwijs hebben we dit kwaliteitsprogramma samengesteld, waarbij leerlingen in verschillende schooljaren kennismaken met 4, 5 of 6 kunstdisciplines: muziek, dans, theater, beeldende kunst, audiovisueel en/of literair. De invulling van het programma wisselt jaarlijks.

 

Bij de samenstelling van het Jaarprogramma wordt gekeken naar:

  • Kwaliteit: waaronder inhoud, programma-opbouw en uitvoering. Voor actieve programma’s zijn ook goede didactische vaardigheden en leservaring van belang.

  • Goede aansluiting bij het type onderwijs en leerlingen.

  • Voldoende onderscheid ten opzichte van wat de school zelf doet.

  • Voldoende onderscheidende keuzemogelijkheden tussen programma's voor het onderwijs.

  • Voorwaarden, zoals kosten (CESN programmeert kostendekkend), speelplek en benodigde techniek.

 

De meerjarenstructuur is opgezet vanuit de volgende uitgangspunten:

  • de school kiest voor 4, 5 of 6 disciplines die roulerend per schooljaar aan bod komen
  • de programma's zijn zoveel mogelijk een combinatie van kijken (receptief) en doen (actief), op school en op locatie.

 

Bekijk hier het Cultureel Jaarprogramma 2019/2020


Clusters
Op basis van het aantal gewenste disciplines wordt een school ingedeeld in een cluster. Binnen die clusters bieden we je verschillende keuzemogelijkheden voor zowel onder-, midden- en bovenbouw. Uiteindelijk bepaalt de school zelf het definitieve programma.

 

Plaatsing en planning
Voor sommige (podium)programma’s is een minimum en maximum aantal leerlingen vastgesteld. Bij deze programma’s geldt: plaatsing op volgorde van binnenkomst. Dit staat bij de programma’s vermeld, indien van toepassing.

CESN geeft aan wanneer de verschillende programma’s beschikbaar zijn. Binnen die periode kan de school een voorkeur aangeven. We proberen zo goed mogelijk aan te sluiten bij die voorkeur.

 

Plusprogramma’s
Aanvullend op het Cultureel Jaarprogramma bieden we de plusprogramma’s Erfgoed en Architectuur en Film. Deze kunnen extra worden ingekocht naast het Cultureel Jaarprogramma, maar ook scholen die niet deelnemen aan het CJP kunnen hieraan deelnemen. Je moet je voor deze programma’s wel apart aanmelden. Dat kan voor alle groepen van een school, maar ook voor een selectie groepen.

 

Kosten
De kosten voor deelname aan het Cultureel Jaarprogramma bedragen € 8,60 per leerling. Deelname aan een Plusprogramma bedraagt € 2,62 per leerling.

 

Aanmelden of vragen?
Neem contact op met Sarina Wagener of Noëmy van de Loo. Bereikbaar via
e-mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of telefonisch: 024-3607547